top of page

Over het boek

Een grens is niet altijd een noodrem, maar kan ook een stop-knopje uit de bus zijn.

Evuta Lammes

Nooit meer om 4 uur 's nachts wakker liggen van wat je had moeten zeggen!

Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld Mariëtte Hamer:

'In Waar ligt de grens? word je uitgenodigd tot een grensverkenning bij jezelf en bij collega’s. Het laat op een praktische manier zien dat het leren kennen van persoonlijke grenzen van grote waarde is, en dat dit op je werk het bespreken waard is.

 

Het boek geeft ook inzicht in de grenzen die de arbowet of richtlijnen van organisaties stellen, of welke hulpmiddelen je kunt gebruiken om vast te stellen of bepaald gedrag over de grens is of niet. Het is niet zo dat we ‘nooit meer een complimentje mogen maken’ maar ook niet zo dat we ‘alles moeten kunnen zeggen’. Hoe doen we het dan wel? Daarvoor moet je dit boek lezen!'

​

Grensoverschrijdend gedrag lijkt wel overal te zijn. Omdat dat ook zo is! Eén op de vijf werknemers maakt iets mee. Dat is niet alleen een zaak van HR, maar van ons allemaal. Maar wat kun jij nou als gewone medewerker doen? Of niet doen? Hoe weet je of iets wat jij doet misschien per ongeluk over de grens is? En waarom moet jij als goed mens met de beste bedoelingen hier eigenlijk iets mee?

​

Evita Lammes begeleidde vele organisaties om inclusiever te communiceren en grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Ze heeft een radicaal idee: stop met gedachten proberen te lezen en praat met elkaar. In dit boek leert ze jou te herkennen wat grensoverschrijdend gedrag is én wat jij kunt doen om dit te voorkomen. Zo ben jij voorbereid als je een grens moet aangeven, je iets ziet gebeuren of juist als iemand jou feedback geeft.

​

  • Duidelijk zonder belerend te zijn

  • Gewone mensentaal, geen HR-praat

  • Direct toepasbaar voor iedereen die wel eens samenwerkt

wldg_boekcover.png
bottom of page